Om oss och vad vi står för

Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun, strax norr om Stockholm. Stocksunds IF övergripande målsättning är att så många barn i som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt.

Barnperspektivet är det centrala och ska styra våra handlingar. Glädjen att delta och kämpa som en del i ett lag, oavsett nivå, är vår största vinst.  Som enda fotbollsförening i Stocksund och Djursholm följer vi Riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott vilket innebär:

• Antal träningstillfällen, matcher och cuper hålls på en sådan nivå att barnet kan upptäcka andra idrotter och intressen under sin uppväxt - och så att alla barn orkar med!
  • Vi toppar inte våra lag, alla spelar lika mycket!
  • Inga tidiga elitsatsningar, dessa kan ske först i tonåren.
  • Ingen selektering av barn i form av a- och b-lag.(eller ”förstalag” eller ”akademilag”)
  • Vi spelar matcher för att det är roligt och resultatet är underordnat! Den största vinsten är att kämpa tillsammans och att vara en del i ett lag.

Alla våra träningar hålls på vår egen hemmaplan Stockhagen, som vi äger själva!

Läs mer i det dokument från Sveriges Fotbollsförbund som ligger till grund för vår verksamhet - Fotbollens Spela, Lek och Lär:

STÖTTA STOCKSUNDS IF